Sidor

onsdag 30 december 2015

Klassiska engelska scones

Antal portioner: 8 st
Ugn: 250 g (varmluft)

7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ägg
2 dl mjölk 3%

1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen, ca 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, ca 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar