Sidor

onsdag 30 december 2015

Kryddiga biffar med tabbouleh

Antal portioner: 4 st

biffar
1 burk sköljda kidneybönor (400 g)
300 g nötfärs
1 ägg
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk salt
olivolja

tabbouleh
2 dl bulgur
2 finhackade tomater
2 hackade salladslökar
1 finhackad gurka
1 dl hackad persilja
1 dl hackad mynta
1/2 dl olivolja
1 citron, finrivet skal och saft
salt och svartpeppar

sås
2 dl tjock yoghurt
1/2 dl ajvar relish eller mango chutney 

1. Mosa bönorna i en bunke.
2. Tillsätt färs, ägg och kryddor och blanda till en jämn smet.
3. Forma små pannbiffar och stek dem i oljan i en stekpanna 2-3 minuter per sida.
4. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt den svalna något.
5. Blanda bulgur med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
6. Blanda ihop såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar