Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader
600 g laxfilé
salt och svartpeppar
olivolja
800 g potatis
2 msk olivolja
salt
3 apelsiner
1 granatäpple
1 paket fetaost
1 påse pistagenötter
svartpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tvätta potatisen och skär den i tunna skivor, t ex med mandolin.
3. Lägg potatisskivorna i en bunke. Tillsätt olivoljan, salta efter smak och blanda ordentligt.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och sprid ut potatisen ordentligt.
5. Sätt in i ugnen 25-30 minuter. Håll koll så att det inte blir bränt.
6. Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i skivor.
7. Dela granatäpplet på mitten och ta ut kärnorna.
8. Skala pistagenötterna och grovhacka dem lite lätt.
9. Lägg ut apelsinskivorna på ett fat och strö över granatäppelkärnor och pistagenötter.
10. Smula över fetaosten och krydda med en nypa svartpeppar.
11. Ta bort ev skinn på laxfilén och skär den i 4 portionsbitar.
12. Krydda laxen med salt och peppar på varje sida.
13. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxbitarna gyllenbruna på medelhög värme ca 2 minuter på varje sida.
14. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara i panna.
Servera den stekta laxen med råstekt potatis och apelsin- och granatäppelsalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar