Antal portioner: 6 st
600 g fiskfilé, t ex lax och gös
1/2 dl färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
2 stora gula lökar
1 stor vitlöksklyfta
2 gröna chilifrukter (valfri styrka)
2 msk olivolja
1 paket krossade tomater (500 g)
2 msk koncentrerad fiskfond
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad koriander
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 dl vatten
150 g skalade räkor
4 salladslökar
1. Skär fisken i 2-3 cm stora tärningar. Blanda med limejuice och salt.
2. Skala och skiva lök och vitlök tunt.
3. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
4. Fräs grönsakerna på svag värme i olivolja.
5. Tillsätt krossade tomater, fiskfond, persilja och koriander. Låt sjuda i ca 10 minuter.
6. Häll i kokosmjölk och vatten.
7. Låt koka upp. Sänk värmen, lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter.
8. Vänd ner räkorna försiktigt och låt dem bli varma.
9. Strimla salladslöken och strö över den.
10. Smaka av och tillsätt ev mer salt och peppar.
Servera grytan med kokt ris och het chilisås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar