Sidor

onsdag 30 december 2015

Spenatrullar med soltorkade tomater

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader

400 g fryst bladspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100 g soltorkade tomater
20 svarta urkärnade oliver
2 msk olivolja
150 g fetaost
2 ägg
salt och peppar
ca 50 g smör
10 ark filodeg

1. Tina spenaten.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Skala och hacka lök och vitlök.
4. Strimla tomaterna.
5. Dela oliverna i halvor.
6. Krama ur vattnet från spenaten.
7. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och fräs lök och vitlök några minuter.
8. Lägg i spenaten och låt den fräsa med ytterligare någon minut.
9. Vänd ner tomater och oliver och ta därefter pannan från plattan.
10. Smula ner fetaosten och rör ner äggen.
11. Smaksätt med salt och peppar.
12. Smält smöret.
13. Lägg ut ett ark filodeg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör och lägg på ett nytt ark filodeg. Pensla med smör igen och lägg på ett nytt ark. Upprepa detta tills det finns 5 ark filodeg på varandra.
14. Lägg på hälften av fyllningen mitt på filodegen och fördela den som en längsgående sträng.
15. Vik degen över fyllningen från varje långsida, tryck ihop där degen möts och vänd skarven nedåt.
16. Upprepa så att det blir ytterligare en filodegsrulle.
17. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar