Antal portioner: 4 st
Ugn: 150 grader
600 g stillahavshälleflundra (eller vanlig hälleflundra)
12 oskalade vitlöksklyftor
2 dl olivolja
2 finhackade rödlökar
600 g inlagda kronärtskockor
2 msk tomatpuré
4 dl hönsbuljong
salt och svartpeppar
1 tsk honung
2 msk smör
1. Tina fisken om den är fryst.
2. Sätt ugnen på 150 grader.
3. Koka vitlöksklyftorna långsamt i hälften av olivoljan i en liten kastrull ca 30 minuter.
4. Dela, krama ur kärnorna och skär tomaterna i tärningar.
5. Låt kronärtskockorna rinna av.
6. Fräs löken i resten av olivoljan i en stekpanna.
7. Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till.
8. Blanda ner tomattärningarna och buljongen.
9. Koka sakta ca 20 minuter.
10. Smaksätt med salt, peppar och honung.
11. Vänd ner kronärtskockorna.
12. Bryn hälleflundran på båda sidorna i smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
13. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in den i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 56 grader.
Servera fisk, tomat- och kronärtskocksås och urgröpta vitlöksklyftor som de är eller komplettera med t ex ugnsstekt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar