Sidor

söndag 5 maj 2013

Rosmarinbröd som pinnar

Antal: 10 st
Ugn: 250 / 200 grader

25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1-2 tsk torkad rosmarin
ca 6 dl vetemjöl

1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i lite av vattnet.
3. Tillsätt resten av vattnet, salt, rosmarin och mjöl.
4. Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca 45 minuter under bakduk.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda ordentligt.
6. Dela degen i 10 delar och baka ut till smala längder. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
8. Grädda i 5 minuter på 250 grader.
9. Pensla bröden med lite vatten och sänk värmen till 200 grader.
10. Grädda ytterligare ca 15 minuter.

Ställ bröden i ett stabilt glas/vas vid serveringen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar