Ugn: 225 grader
500 g potatis, klyftad
500 g fläskfilé, strimlad
2 paprikor, strimlade
2 rödlökar, klyftade
3 tomater, tärnade
100 g fetaost, tärnad
marinad
1 dl olivolja
soya
1 tsk sambal oelek
1 tsk ingefära
3 vitlöksklyftor, pressade
salt
svartpeppar
sås
1 burk crème fraiche, 5 dl
2 msk majonäs
4-5 pressade vitlöksklyftor
italienska salladskrydda
1. Blanda ihop marinaden.
2. Lägg fläskfilén i marinaden i ca 6 timmar.
3. Lägg potatisen i en långpanna med lite olivolja.
4. Stek potatisen 20 minuter i 225 grader.
5. Ta ut långpannan och lägg på kött (inkl marinad), paprika, tomat, rödlök och fetaost.
6. Ställ in långpannan och stek ytterligare 15 minuter. Kontrollera att potatisen är färdig.
7. Blanda såsen och servera till pytten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar