Antal portioner: 4 st
450 g kycklingfärs
1/2 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finriven
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk paprikapulver
hackad persilja
tomatsås
1/2 gul lök, finhackad
1 msk neutral olja
1 vitlöksklyfta, finriven
2 msk tomatpuré
2 förpackningar krossade tomater (à 400 g)
2 dl vatten
1/2 msk sambal oelek
1/2 msk strösocker
1 tsk spiskummin
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
1. Blanda färs, lök, vitlök och torra kryddor till en smet.
2. Tomatsås: Stek löken i olja tills den mjuknat, men utan att den får färg. Tillsätt vitlök och tomatpuré och stek ytterligare ett par minuter. Tillsätt krossade tomater,, vatten, sambal, socker, kryddor och salt. Låt koka ca 20 minuter.
3. Forma 20 bollar av färssmeten och lägg ner vartefter i tomatsåsen. Koka tills de är genomkokta, ca 15 minuter.
4. Garnera med persilja och servera med couscous eller matvete.
Källa: Coop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar