1 gul lök, finhackad
1 msk rapsolja
3 dl basmatiris
2 tsk gurkmeja
1 förp kokosmjölk, ca 200 ml
3 dl vatten
1 tsk salt
500 g laxfilé utan skinn
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 förp salladslök à 125 g
25 g smör
koriander, rostad lök och sriracha till servering
1. Fräs löken i oljan i en vid kastrull/traktörpanna med lock tills löken mjuknar.
2. Tillsätt riset och fräs lite till.
3. Tillsätt gurkmeja, kokosmjölk, vatten och salt och låt koka upp. Koka på svag värme under lock ca 15 minuter. Kontrollera så att det inte kokar torrt, späd med vatten och/eller mer kokosmjölk.
4. Skär laxen i tärningar och blanda med soja och sesamolja. Låt stå 5-10 minuter.
5. Skiva salladslöken.
6. Sprid ut laxen och salladslöken på riset. Klicka på smör och häll på 3 msk vatten.
7. Ånga under lock på låg värme ca 10 minuter eller tills laxen är färdig.
Servera med koriander, rostad lök och sriracha.
Källa: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar