Ugn: 150 grader
Marinering 1: ca 5 timmar i kylskåp
1 kg kycklingfiléer
2 msk smör
marinad 1
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl soja
1/2 dl flytande honung
1/2 dl olivolja
marinad 2
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl äppelcider
1/2 dl olivolja
2 msk flytande honung
2 msk hackad rosmarin
äppelsalsa
2 röda äpplen
1 rödlök
1 knippe bladpersilja
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar
1. Marinad 1: Rör ihop vitlök, soja, honung och olivolja till en marinad.
2. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll över marinaden. Vänd runt ordentligt och låt dra i kylen ca 5 timmar.
3. Sätt ugnen på 150 grader.
4. Häll av marinaden och torka av filéerna. Stek dem i smör tills de fått fin färg.
5. Lägg över filéerna i en ugnsform och sätt in i ugnen tills de har en innertemperatur på 70 grader.
6. Ta ut och låt svalna.
7. Marinad 2: Rör ihop vitlök, äppelcider, olja, honung och rosmarin till en marinad.
8. Äppelsalsa: Tärna äpplena och finhacka rödlöken. Blanda med hackad persilja, äppelcidervinäger, honung, salt och peppar.
9. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg på ett fat.
10. Häll över marinad 2 och äppelsalsan.
Källa: UNT
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar