Antal portioner: 4 st
200 g skivad halloumiost
4 portioner spaghetti
4 portioner spaghetti
1 gul hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
250 g halverade körsbärstomater
1 msk tomatpuré
olja att steka i
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl matlagningsgrädde
0,5 g saffran
1 dl riven parmesanost
salt och peppar
1 kruka hackad persilja
1. Stek halloumin tills den fått fin yta. Lägg åt sidan.
2. Koka spaghettin enligt anvisningar på paketet. Häll av pastavattnet när spaghettin är al dente, men spara någon deciliter vatten att späda såsen med.
3. Stek lök och vitlök tills den blir mjuk. Tillsätt tomatpuré och coctailtomater och låt steka någon minut.
4. Smula ner grönsaksbuljong, tillsätt matlagningsgrädden, saffran och parmesanost.
5. Salta och peppra efter smak. Låt koka ihop.
6. Vänd ner spaghettin i saffranssåsen, späd med pastavatten tills den blir riktigt krämig.
7. Toppa med halloumin och persiljan.
Källa: Köket
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar