Ugn: 400 grader
900 g delikatesspotatis
3 dl grekisk yoghurt
10 cm gurka
1 klyfta vitlök, riven
1 msk olivolja
3 halloumiostar, alt stek- eller grillost (à 150 g)
3 msk vetemjöl
1 ägg, uppvispat
3 dl pankoströbröd
4 tomater, i munsstora bitar
15 cm gurka, i munsstora bitar
1 rödlök, i tunna skivor
1 grön paprika, i munsstora bitar
100 g kalamataoliver
ev chiliflakes
olivolja
rödvinsvinäger
salt
peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg potatisen i en ugnsform. Ringa på olivolja, salta och peppra. Vänd runt. Tillaga ca 30 minuter till gyllene färg.
3. Riv gurkan grovt. Salta den lätt och låt stå några minuter. Pressa ut all vätska genom en sil. Blanda gurkan med yoghurt, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
4. Dela varje halloumi på längden, det finns ett naturligt "veck" som gör dem lätta att dela utan att behöva skära dem med kniv. Vänd dem först i mjöl, sen uppvispat ägg och till sist i panko.
5. Stek dem i generöst med olivolja till gyllene yta på båda sidor. Ta upp och låt droppa av på trippelt hushållspapper.
6. Lägg tomater, gurka, rödlök, paprika och oliver i en salladsskål. Ringla på vinäger och olivolja. Salta och peppra. Vänd runt.
7. Lägg upp krispig halloumi, potatis, sallad och tzatziki. Toppa eventuellt med lite chiliflakes.
Källa: Jennie Walldén, Köket
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar