Sidor

lördag 28 december 2024

Gratäng med grillad kyckling, paprika och svamp

Antal portioner: 4 st
Ugn: 225 grader

2 grillade kycklingar (köpta eller ugnsbakade)
250 g champinjoner
smör till stekning
2 paprikor i olika färger
2 dl riven lagrad ost, 31%, ca 150 g
färsk dragon

sås
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
1 tsk torkad dragon
1 msk Maizena majsstärkelse
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rensa kycklingarna fria från skinn och ben. Dela köttet i jämnstora bitar och fördela det i botten på en smord gratängform.
3. Sås: Vispa samman grädde, vatten, fond, senap, honung och dragon i en kastrull. Låt koka upp.
4. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten eller grädde.
5. Blanda ner majsstärkelsen i kastrullen.
6. Låt sjuda någon minut.
7. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer honung. Eller andra valfria kryddor.
8. Rensa kycklingarna fria från skinn och ben. Dela köttet i jämnstora bitar och fördela det i botten på en smord gratängform.
9. Ansa champinjonerna och skär dem i halvor eller fjärdedelar. Stek dem i smör.
10. Kärna ur och skiva paprikorna.
11. Fördela champinjoner och paprika över kycklingen. Häll på såsen och strö över osten.
12. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills gratängen har fått fin färg.

Garnera med färsk dragon och servera med en matig sallad.

Källa: https://recept.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar