10 g färsk jäst
50 g smör
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 tsk kardemumma
1/2 krm salt
ca 5 dl vetemjöl
fyllning
50 g mjukt smör
1/2 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 msk vetemjöl
till grillningen
lite extra mjöl i en påse/burk
1 uppvispat ägg i en burk + brödpensel
pärlsocker i en påse/burk
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält smöret, ta av från värmen och tillsätt mjölken. Blandningen får vara max 37 grader, men gärna kallare.
3. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om tills jästen lösts sig.
4. Tillsätt ägget, socker, kardemumma och salt. Rör om.
5. Tillsätt vetemjöl lite i taget under knådning tills du får en fin deg.
6. Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen med en elvisp så den blir fluffig och mjuk.
7. Kavla ut degen på direkten, den behöver inte jäsa. Kavla ut till en rektangel och bred på fyllningen. Vik degen dubbel på långsidan och dela i ca 4 cm breda remsor.
8. Lägg sedan varje remsa i plastfolie och lägg ner i en lite större plastburk med lock.
9. Håll plastburken med bullremsorna kall till du kommer ut i skogen annars jäser degen för mycket.
10. Innan grillningen, lägg upp bullremsorna för att jäsa lite, men inte för mycket. De blir svåra att snurra om de är för mjuka och lite överjästa.
11. Snurra fast remsorna på lite tjockare pinnar. Tryck fast så att de sitter och inte lossnar i början och i slutet.
12. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
13. Grädda över eld, håll inte för nära så att de blir brända. Snurra bullarna ofta så att de blir jämnt gräddade, även längst in mot pinnen. Låt det ta tid!
Källa: victoriasprovkok.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar