Sidor

lördag 28 december 2024

Chili med linser och bönor

 Antal portioner: 12 st

4 gula lökar, grovhackade
5 vitlöksklyftor, grovhackade
3 paprikor, gula och/eller röda, i bitar
1 msk olivolja
2 msk paprikapulver
1,5 msk spiskummin
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
3 x 400 g krossade tomater av god kvalité
5 dl vatten
3 msk koncentrerad grönsaksbuljong
5 dl gröna linser
1 dl japansk soja
4 lagerblad
1 msk sambal oelek
1 förpackning blandade bönor
250 g majskorn

topping
koriander/persilja
oliver, jalapeños och lime

1. Fräs lök och vitlök i en stor gryta utan att de tar färg.
2. Tillsätt paprika, paprikapulver, spiskummin, tomatpuré och chilisås och låt fräsa ytterligare ett par minuter.
3. Tillsätt tomater, vatten, buljong, linser, soja, lagerblad och sambal oelek.
4. Låt puttra under lock ca 15 minuter tills linserna är mjuka, men passa så att de inte kokar sönder. Rör om då och då.
5. Skölj bönorna och tillsätt i grytan tillsammans med majskornen.
6. Låt puttra ytterligare ett par minuter.
7. Smaka av med salt och peppar.

Servera med koriander eller persilja, oliver, jalapeños och limeklyftor.

Källa: UNT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar