Sidor

onsdag 18 december 2024

Tortellini med spenat i tomatsås

Antal portioner: 4 st

2 paket tortellini med vegetarisk fyllning à 250 g

spenat
300 g fryst babyspenat
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

tomatsås
2 msk hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olja
500 g konserverade passerade eller hela skalade tomater
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar

garnering
1 tsk torkad oregano eller 1 msk hackad färsk
2 dl riven lagrad ost, 31%

1. Spenat: Fräs spenaten i smör. Pressa över vitlök, salta och peppra.
2. Tomatsås: Stek all lök mjuk i olja. Tillsätt tomater, buljongtärnng, vatten salt och peppar. Sjud såsen ca 5 minuter under lock.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
4. Blanda allt. Garnera med oregano.

Servera med riven ost.

Källa: Recept.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar