2 paket tortellini med vegetarisk fyllning à 250 g
spenat
300 g fryst babyspenat
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
tomatsås
2 msk hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olja
500 g konserverade passerade eller hela skalade tomater
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
garnering
1 tsk torkad oregano eller 1 msk hackad färsk
2 dl riven lagrad ost, 31%
1. Spenat: Fräs spenaten i smör. Pressa över vitlök, salta och peppra.
2. Tomatsås: Stek all lök mjuk i olja. Tillsätt tomater, buljongtärnng, vatten salt och peppar. Sjud såsen ca 5 minuter under lock.
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
4. Blanda allt. Garnera med oregano.
Servera med riven ost.
Källa: Recept.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar