Antal portioner: 4 st
500 g kycklinglårfilé
2 klyftor vitlök, hackade
2 klyftor vitlök, hackade
2 morötter, skalade och skurna i slantar
1 röd paprika, i munsbitar
3 salladslökar, i 3 cm-bitar
2 pak choi, i grova bitar
sås
0,75 dl ostronsås
1 msk black bean sauce (eller 2 msk hosinsås)
0,5 msk risvinäger
3 msk muscovadosocker (eller farinsocker)
1 msk sesamolja
till servering
200 g cashewnötter
jasminris
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Rör ihop alla ingredienser till såsen.
3. Skär kycklinglårfiléerna i lagom stora munsbitar (ca 2x2 centimeter).
4. Fräs kycklingen på hög värme i rapsolja tillsammans med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg. Ställ undan.
5. Fräs morötter, paprika och salladslök hastigt på hög värme med den resterande vitlöken. Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast 1 minut.
6. Tillsätt den stekta kycklingen och såsen och rör om. Smaka av om något mer behöver tillsättas.
Strössla cashewnötterna på toppen och servera med ångande varmt jasminris.
Källa: Jennie Walldén
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar