Ugn: enligt naanbröd-förpackningen
4 portioner ris eller annat gryn
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser
1 tsk sambal oelek
2 förp naanbröd (à 260g)
250 g körsbärstomater
salt
peppar
1/2 kruka koriander
2 dl matyoghurt
1. Koka riset/grynen enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Sätt på ugnen enligt anvisningen på naanbröd-förpackningen.
3. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en gryta.
4. Pressa i vitlök och tillsätt curry och tomatpuré. Fräs ytterligare någon minut.
5. Rör i kokosmjölk, vatten, smulad buljongtärning, linser och sambal oelek.
6. Låt koka ca 15 minuter eller tills linserna är mjuka. Späd eventuellt med mer vatten.
7. Tillaga naanbröden enligt anvisningen på förpackningen.
8. Dela tomaterna och vänd ner dem i grytan mot slutet av koktiden eller servera dem till.
9. Smaka av grytan med salt och peppar.
Servera grytan med ris och tomater, naanbröd samt yoghurt och toppa med koriander.
Källa: ICA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar