Antal portioner: 4 st
900 g kycklingsteak/kycklinglår
1-2 krukor persilja/salvia/timjan/oregano
1-2 krukor persilja/salvia/timjan/oregano
1/2 kruka basilika, hackad
1 citron (ekologisk), finrivet skal (endast det gula) och delad
1/2 dl + 1 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
fetaostkräm
4 dl yoghurt, 10%
150 g fetaost
1 citron (ekologisk), finrivet skal (endast det gula)
1/2 kruka basilika, hackad
salt och grovmalen svartpeppar
till servering
blandad sallad, t ex ruccola eller bladspenat
olivolja
ev chiliflakes
1. Blanda kycklingen med hälften av örterna, citronskal, 1/2 dl olivolja, salt och peppar. Låt gärna marinera ett par timmar.
2. Fetaostkräm: Blanda yoghurt, smulad fetaost, citronskal och basilika. Salta och peppra.
3. Grilla kycklingen genomstekt (72 grader).
4. Halvera citronen och grilla.
5. Stek resten av örterna i 1 msk olivolja.
Servera kycklingen med fetaostkrämen, örter och sallad. Pressa över grillad citron och ringla över lite olivolja.
Källa: Coop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar