Sidor

lördag 28 december 2024

Tomatsås med selleri och basilika

Mängd: ca 1 kg

1 kg tomater
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 stjälkar stjälkselleri, finhackad
3 msk olja
2 msk basilika, finhackad
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar

1. Skär bort stjälkfästet på tomaterna.
2. Lägg dem i kokande vatten och låt koka tills skinnet börjar spricka.
3. Häll över dem i ett durkslag och skölj i kallt vatten.
4. Dra av skalet.
5. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller gryta och fräs lök, vitlök och selleri i ca 2 minuter utan att de tar färg.
6. Tillsätt tomaterna och basilikan och låt allt koka i 30 minuter. Rör med jämna mellanrum så att det inte bränner fast. Smaka av med salt och peppar.

Sleva upp tomaterna på väl rengjorda glasburkar och förslut med lock. Eller frys in i burkar när tomatsåsen har svalnat.

Källa: Köket (Mandelmanns recept)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar