Ugn: 225 grader varmluft (250 grader på över- och undervärme)
5 dl havregryn
7 dl vatten
75 g smör, rumsvarmt
2 dl nyponsoppa eller Proviva
100 g jäst
2 dl mjölk
1 dl rostade solrosfrön
1,5 dl vetekross
1 tsk salt
15 dl mjöl, eller mer om det behövs
1. Koka gröt av havregryn och vatten tills den blir tjock. Lägg i smöret och låt det smälta.
2. Tillsätt 2 dl nyponsoppa och rör om. Låt gröten bli fingervarm.
3. Lägg över gröten i en större bunke/bakmaskin.
4. Lös upp jästen i 2 dl fingervarm mjölk och häll det i gröten. Rör om.
5. Tillsätt solrosfrön, vetekross och salt.
6. Arbeta sedan in mjölet successivt till en kladdig deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
7. Klicka upp degen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en mjölad sked. Låt vila i 15 minuter.
8. Grädda i 8-12 minuter beroende på hur stora frallorna är.
Källa: Godare.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar