Sidor

måndag 16 december 2024

Thaiköttbullar med het kålsallad

Antal portioner: 4 st

kål
1 lime
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
250 g pak choi
150 g sockerärtor

köttbullar
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 kruka koriander
1 msk färsk ingefära, skalad och riven
ca 500 g fläskfärs
1 tsk sambal oelek
1 ägg
1 tsk salt
1/2 msk olja

4 portioner ris

1. Kål: Skölj och skrubba limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften.
2. Blanda skal och saft med sweet chili och soja i en stor bunke.
3. Strimla pak choi och sockerärtor och blanda med dressingen och salta.
4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
5. Köttbullar: Häll ströbröd och mjölk i en bunke och låt stå 2 minuter.
6. Hacka drygt hälften av koriandern (spara resten till servering).
7. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, koriander, ingefära, sambal oelek, ägg och salt.
8. Forma färsen till bullar. Stek dem runtom i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.

Servera köttbullarna med kålsalladen, riset och resten av koriandern.

Källa: ICA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar