Ugn: 225 grader
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 dl valnötter
6 soltorkade tomater i olja
2 msk olivolja
1 burk färdig tomat- eller pizzasås med basilika, 400 g
1 msk konc grönsaksfond
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl röda linser
400 g färska lasagneplattor
250 g mozzarella
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
chiliflakes
sallad till servering
1. Sätt ugnen på 225 grader övervärme/grill.
2. Ansa och riv svampen grovt.
3. Skala och riv vitlöken.
4. Hacka valnötterna och de soltorkade tomaterna.
5. Fräs svamp och vitlök i en stor gryta eller ugnstålig kastrull i oljan ca 5 minuter tills svampen fått lite färg.
6. Tillsätt valnötter, soltorkade tomater, tomatsås, fond, grädde, linser och 4 dl vatten. Låt koka under omrörning i 5 minuter.
7. Riv lasagneplattorna i mindre bitar, lägg dem i såsen och koka 3-5 minuter tills de mjuknat. Rör om då och då. Späd eventuellt med 1 dl vatten om lasagnen verkar torr.
8. Bryt mozzarellan i bitar och blanda ner hälften i kastrullen med salt och peppar.
9. Toppa med resten av mozzarellan och ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter tills osten fått färg.
Ta ut och toppa med chiliflakes och servera med sallad.
Källa: ICA buffé
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar