Sidor

söndag 15 december 2024

Sill med dill, citron och gurka

 Antal portioner: 4 st

1 förpackning 5-minuterssill, hela filéer
1 liten citron (ekologisk)
10 cm gurka
1/2 knippe grovhackad dill

lag
1/2 dl ättikssprit 12%
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten

till servering
350 g färskpotatis
1 1/2 dl gräddfil
1/2 rödlök

1. Blanda ihop lagen och värm bara på så pass mycket att sockret smälter. Låt kallna.
2. Låt sillen rinna av. Torka den med hushållspapper och skär i ca 1 1/2 cm bitar.
3. Tvätta och skär bort citronskalet från halva citronen med en potatisskalare. Skär den halvan som inte blivit skalad i skivor.
4. Skär gurkan i tunna skivor, gärna med en mandolin.
5. Varva sill, citronskal, citronskivor, gurka och dill i en fin glasburk.
6. Häll på den kalla lagen och låt stå kallt någon timme för att ta smak. Låt gärna sillen dra över natten!

Servera sillen med nykokt färskpotatis, gräddfil och finhackad rödlök.

Källa: Recept.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar