Sidor

söndag 15 december 2024

Äppelmos i ugn

Mängd: 1 liter
Ugn: 200 grader

1 kilo äpplen eller så mycket som ryms i en långpanna
2 dl strösocker per kg mos
1 krm (rågat) natriumbensoat per kg mos

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Bred ut jämnt i en långpanna.
3. Fukta ett bakplåtspapper och lägg över äpplena.
4. Baka i ugnen i ca 30 minuter, tills de känns mjuka och börjar mosa sig.
5. Ta ut plåten och häll moset i en ren bunke.
6. Tillsätt 1-2 deciliter socker per kilo mos och rör om tills sockret är upplöst eller mixa till en slät konsistens. Ju mer socker desto längre hållbarhet. Är moset lättsockrat bör det frysas in eller tillsätt natriumbensoat.
7. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.

Källa: Recept.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar