Antal portioner: 1 sats (flera burkar)
1 gul lök, fint hackad
100 g röd paprika, inlagd, fint hackad
100 g röd paprika, inlagd, fint hackad
vatten
0,5 röd chilifrukt, fint hackad
500 g gurka
0,5 krm natriumbensoat (valfritt)
ättikslag
1 dl strösocker
1,25 dl ättikssprit (12%)
1 tsk salt
1 msk gula senapsfrön
1. Lägg hackad lök och paprika i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och häll av i ett durkslag.
2. Skölj, rensa och hacka gurkan fint eller kör i mixer till en grov röra.
3. Blanda ingredienserna till ättikslagen i en stor kastrull.
4. Tillsätt löken, paprikan och gurkan.
5. Låt bostongurkan koka på låg värme med lock i 20 minuter.
6. Ta upp lite gurkröra i en skål och blanda ner natriumbensoaten. Rör sedan ut bostongurkan i skålen med den övriga bostongurkan i kastrullen
Fördela gurkan i väl rengjorda burkar med lock. Låt svalna och förvara i kylen. Godast blir den efter någon dag.
Källa: Köket
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar