Antal: ca 8 frallor
Ugn: 250 grader
Ugn: 250 grader
25 g jäst
3 dl mjölk
2 dl kallt vatten
1 riven morot
2 msk olja
1 msk honung
2 tsk salt
4 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
pumpafrön
vallmofrön
1. På kvällen: Smula jästen i en bunke och lös upp den i mjölk och vatten.
2. Tillsätt morot, rågsikt, vetemjöl, olja, honung och salt och rör ihop till en kladdig deg.
3. Plasta in degen och ställ i kylen över natten.
4. Morgonen efter: Sätt ugnen på 250 grader (över- och undervärme).
5. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bord och dela upp degen i frallor. Dekorera med frön.
6. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ungefär 15-20 minuter. Släng in en skvätt vatten (eller ställ en skål vatten) under plåten i ugnen så att frallorna får en krispig yta.
Källa: Camilla Hamid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar