Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader
Ugn: 200 grader
3 dl couscous
4 dl vatten
1/2 citron, saft
1/2 dl olivolja
1 msk fiskfond
1/2 tsk salt
500 g laxfilé i portionsbitar
körsbärstomater (kvist)
salt och svartpeppar
hackad mynta
hackad persilja
myntayoghurt
2 dl yoghurt 10%
1/2 dl hackad mynta
1 tsk honung
salt och svartpeppar
1. Blanda ingredienserna till myntayoghurten.
2. Lägg couscous i en ugnsform och blanda med vatten, citronsaft, olja, fond och salt.
3. Lägg lax och tomater ovanpå och salta och peppra laxen.
4. Tillaga mitt i ugnen 10-15 minuter. Kontrollera att allt är färdigt, annars låt stå ytterligare någon minut.
5. Strö över mynta och persilja.
Servera lax, couscous och tomater med myntayoghurten.
Källa: Coop
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar