Sidor

måndag 16 december 2024

Lax och couscous i ugn med myntayoghurt

Antal portioner: 4 st
Ugn: 200 grader

3 dl couscous
4 dl vatten
1/2 citron, saft
1/2 dl olivolja
1 msk fiskfond
1/2 tsk salt
500 g laxfilé i portionsbitar
körsbärstomater (kvist)
salt och svartpeppar
hackad mynta
hackad persilja

myntayoghurt
2 dl yoghurt 10%
1/2 dl hackad mynta
1 tsk honung
salt och svartpeppar

1. Blanda ingredienserna till myntayoghurten.
2. Lägg couscous i en ugnsform och blanda med vatten, citronsaft, olja, fond och salt.
3. Lägg lax och tomater ovanpå och salta och peppra laxen.
4. Tillaga mitt i ugnen 10-15 minuter. Kontrollera att allt är färdigt, annars låt stå ytterligare någon minut.
5. Strö över mynta och persilja.

Servera lax, couscous och tomater med myntayoghurten.

Källa: Coop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar