Antal bitar: 10 st
Ugn: 175 grader
Ugn: 175 grader
3 dl mandelmjöl (+2 msk för att ströa formen)
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 citron (ekologisk)
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl olivolja (mild)
50 g flagad mandel
florsocker till garnering
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver.
3. Smörj en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) och ströa med 2 msk mandelmjöl.
4. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften.
5. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
6. Vänd ner mjölblandningen, citronskal, 1 msk citronsaft och olja.
7. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel.
8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Låt svalna och pudra över florsocker. Servera eventuellt med grädde, bär och ett glas prosecco.
Källa: Allt om Mat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar