Sidor

söndag 15 december 2024

Mandel- och citronkaka

Antal bitar: 10 st
Ugn: 175 grader

3 dl mandelmjöl (+2 msk för att ströa formen)
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 citron (ekologisk)
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl olivolja (mild)
50 g flagad mandel
florsocker till garnering

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver.
3. Smörj en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) och ströa med 2 msk mandelmjöl.
4. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften.
5. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
6. Vänd ner mjölblandningen, citronskal, 1 msk citronsaft och olja.
7. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel.
8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. 

Låt svalna och pudra över florsocker. Servera eventuellt med grädde, bär och ett glas prosecco.

Källa: Allt om Mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar