Ugn: 200 grader
100 g smör, rumsvarmt
130 g strösocker
50 g ägg
200 g gräddfil
350 g vetemjöl
10 g hjorthornssalt
10-12 droppar bittermandelolja
topping
100 g gräddfil
100 g pärlsocker
50 g mandelspån
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och socker vitt.
3. Blanda i gräddfil, ägg och bittermandelolja.
4. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt ordentligt.
5. Vänd ner mjölblandningen i smörblandningen. Blanda till en lös deg.
6. Häll ut degen på väl mjölat bord. Forma till 2 längder och dela varje längd i 10 bitar. Forma varje bit lite fyrkantig.
7. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
8. Pensla med gräddfil och strö på pärlsocker och mandelspån.
9. Grädda ca 12-15 minuter.
Låt svalna på plåt.
Källa: Hela Sverige bakar (Johan Sörberg, Elisabeth Johansson)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar