4 msk rapsolja
10 g smör
1 gul lök, hackad i tärningar
2 gröna paprikor, hackade i tärningar
2 tomater, hackade i tärningar
2 msk tomatpuré
1 tsk sjukryddor (se tidigare inlägg)
1 tsk paprikapulver
2 buljongtärningar av valfri sort (grönsak- eller hönsbuljong passar bra)
0,5 tsk svartpeppar
ev. salt
4 dl grov bulgur
ca 6 dl hett vatten
1. Hetta upp olja och smör i en kastrull och stek löken tills den blir glansig och har mjuknat.
2. Tillsätt paprikorna och stek lite till.
3. Vänd i tomater, tomatpuré, sjukryddor och paprikapulver och fräs en stund under omrörning.
4. Smula i buljongtärningarna och krydda med peppar och eventuellt salt om det behövs.
5. Blanda i bulgur.
6. Häll i det heta vattnet och blanda ordentligt.
7. Lägg ett lock på kastrullen och låt bulgurn ångas långsamt till den mjuknar och suger åt sig vätskan. Tillagningstiden varierar beroende på hur grova bulgurkorn som använts, ca 20-25 minuter brukar vara lagom för grova korn.
8. Fluffa till bulgurn med en gaffel. Tillsätt eventuellt mer vatten om den känns för torr eller dra bort locket om den känns för fuktig.
Servera bulgurn varm med t ex tsatsiki och ett gott tillbehör.
Källa: Zeina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar